ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

 

Συνταγές για να τον αναγνωρίσετε ή και να τον ψήσετε...

Πόσες φορές δεν έχετε αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του και δεν έχετε αναφωνήσει: εεε πια δεν τρώγεσαι με τίποτα Πιστέψτε με δεν είστε οι μόνες στον γνωστό πλανήτη γη. Aπό γενέσεως κόσμου λοιπόν το ίδιο πρέπει να έχουν αναφωνήσει εκατομμύρια γυναικών ίσως με κραυγές ίσως και σε άλλη γλώσσα. Παρακάτω από προσωπική εμπειρία και από ατελείωτες συζητήσεις στα γνωστά σε όλες gatherings για female bonding, παραθέτω κατηγορίες φαγητά ανδρών προκειμένου να τους αναγνωρίσετε και συμβουλές για καλύτερο μαγείρεμα. Κορίτσια βάλτε τις ποδιές, πάρτε ανά χείρας τον πρωτότυπο τσελεμεντέ και καλή επιτυχία.
 • Κόκορας κρασάτος
  Πώς θα τον αναγνωρίσετε: Οι άνδρες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία αισθάνονται όπως ίσως καταλάβατε τα κοκόρια στο κοτέτσι. Έχουν αναπτύξει έναν υπερφίαλο εγωισμό ότι αυτοί είναι και άλλος κανείς στον μάταιο τούτο κόσμο και φυσικά θεωρούν ότι ο άντρας είναι αυτός που πρέπει να έχει το πάνω χέρι, προτιμούν τη γυναίκα σε ρόλο κότας και αλίμονο αν τους πληγώσετε τον ανδρισμό τους ούσες πιο ικανές γενικότερα και πιο επιτυχημένες επαγγελματικά και οικονομικά.
  Μαγείρεμα: Όσες από εσάς θέλετε να μπείτε στον κόπο να ψήσετε έναν τέτοιο άνδρα πρέπει να οπλιστείτε με άπειρη υπομονή, να απαρνείστε συχνά πυκνά την γυναικεία σας υπόσταση και κοινώς να το παίζετε κότες και ας μην είστε. Προσοχή βέβαια γιατί αυτοί οι άνδρες ρίχνουν το βλέμμα τους (καλά είναι όταν μένουν μόνο στο βλέμμα βέβαια) και σε άλλες κότες ως γνήσια κοκόρια.

 • Αμελέτητα
  Πώς θα τον αναγνωρίσετε: Οι άνδρες αυτής της κατηγορίας καταλάβατε ίσως ήδη από τον τίτλο με πιο από τα δυο κεφάλια σκέφτονται. Ναι κορίτσια καλά καταλάβατε...σκέφτονται και κρίνουν δυστυχώς μόνο με τις σεξουαλικές τους ορέξεις και επιθυμίες. Για αυτούς η γυναίκα πρέπει να είναι θεά, μοντέλο χωρίς ατέλειες κτλ κτλ και φυσικά να τους κυνηγάνε, να τους ικανοποιούν όλες τις φαντασιώσεις τους για να μπορούν να τις ανεχτούν για το ικανοποιητικό διάστημα του ενός μήνα πριν βάλουν πλώρη για το επόμενο θύμα.
  Μαγείρεμα: Όσες από σας θέλετε να ασχοληθείτε με άνδρα αυτής της κατηγορίας αρχίστε από σήμερα κιόλας γυμναστήριο (να είναι φέτα παρακαλώ οι κοιλιακοί το λιγότερο), κάνετε εξόρμηση στα μαγαζιά για ρούχα και εσώρουχα που να εξάπτουν την φαντασία και καλό κυνήγι. Έχετε πρόχειρη και μία φίλη (a shoulder to cry on βρε παιδί μου) όταν περάσει ο μήνας της μελωδίας της ευτυχίας.

 • Χαλβάς πολίτικος
  Πώς θα τον αναγνωρίσετε: Είναι συνήθως χαμηλών τόνων, μορφωμένος (σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις παραμορφωμένος), καλό παιδί αλλά χαλβάς. Είπαμε έχει και γλυκό το μενού αλλά δεν ξέρω σε πόσες από σας αρέσει ο χαλβάς. Ο άνδρας της κατηγορίας αυτής είναι αφόρητα προβλέψιμος (μέσα σε μία μόλις βδομάδα μαθαίνετε όλες τις συνήθειες του) είναι και μαμάκιας και για να πάρει μπρος θέλει το λιγότερο μανιβέλα. Μπορεί να σας δείχνει ότι ενδιαφέρεται αλλά την ώρα που κρίνονται τα πάντα στην καλύτερη των περιπτώσεων περιμένει τα πάντα από σας στη δε χειρότερη κάνει πίσω.
  Μαγείρεμα: Για όσες από σας αποφασίσουν να ψήσουν άνδρα αυτής της κατηγορίας, χρειάζεται φωτεινότατο και απαστράπτον χαμόγελο (είναι και η μαμά στη μέση που πρέπει να σας συμπαθήσει), γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να αποδώσει η μανιβέλα και φυσικά από το ψήσιμο και μετά τον βάζεις να ψήνεται και τον ξεχνάς. Δεν πρόκειται να σου καεί, δεν πρόκειται να σου κάνει εκπλήξεις, γενικώς ενδείκνυται για γυναίκες που δεν θέλουν να έχουν ανατροπές στα προγράμματά τους και στη ζωή τους αλλά πολύ βαρετό το concept.

 • Τραχανάς ξινός
  Πώς θα τον αναγνωρίσετε: Ο άνδρας αυτής της κατηγορίας είναι συνήθως καριερίστας, βάζει πάνω απ' όλα τον εαυτό του, τις δικές του ανάγκες και φυσικά μπορεί να σας ξεχάσει για χρόνια ολόκληρα μέχρι να σκαρφαλώσει επαγγελματικά σε ανώτερα κλιμάκια και να καταλάβει ότι αποτελείτε τροχοπέδη στην ζωή του και κυρίως στην καριέρα του. Χαρακτηριστικό του τα καβούρια στην τσέπη (μόνο όσον αφορά εσάς όμως). Θα ξοδέψει υπέρογκα ποσά για την γκαρνταρόμπα του και για τις κοινωνικές του υποχρεώσεις αλλά εσάς θα σας πάει camping για διακοπές με τη δικαιολογία ότι θα είστε εσείς και η φύση (όχι ότι δεν θα του κοστίσει τίποτα και εσείς δεν θα έχετε τις ευκολίες σας. Όχι βρε κορίτσια! Πώς το πήρατε στραβά και εσείς;
  Μαγείρεμα: Όσες από σας ερωτοχτυπηθούν από άνδρα αυτής της κατηγορίας (γιατί είπαμε ότι ο έρωτας είναι τυφλός) πρέπει καταρχήν να οπλιστούν με απίστευτη υπομονή (γιατί μπορεί να κρατήσει χρόνια αυτή η κολώνια) και φυσικά να έχουν το πιο flexible των προγραμμάτων εφόσον θα πρέπει πολλάκις να ακολουθούν τον σύντροφο-τραχανά όπου χρειαστεί προκειμένου να τον στηρίξουν στα σημαντικά βήματα καριέρας του. Όσες από σας θέλουν να έχουν το ρόλο της πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μια ικανή γυναίκα go for it. Προσοχή όμως! Προσέξτε μην τον φτιάξετε εσείς και τον βρει άλλη ήδη φτιαγμένο και έτοιμο.

 • Σουφλέ
  Πώς θα τον αναγνωρίσετε: Ο άνδρας αυτής της κατηγορίας φουσκώνει φουσκώνει φουσκώνει (τύφλα να χει η φαρίνα δηλαδή). Φουσκώνει αυτός και φυσικά φουσκώνει και τα δικά σας τα μυαλά με δηλώσεις επί δηλώσεων. Τέτοιοι άνδρες είναι συνήθως πολύ καλοί στα λόγια, έχουν τουλάχιστον μία σημαντική σχέση ή και γάμο στο ιστορικό τους που πάντα προσπαθούν να ξεπεράσουν (με τη δική σας φυσικά βοήθεια), έχουν φιλοδοξίες, φοβούνται μήπως πληγωθούν ξανά (και δεν τον αντέξουν το χτύπημα) και φυσικά πάντα βγαίνουν από πάνω ό,τι και να συμβεί (όπως το σουφλέ που ξεχυλίζει από το πυρίμαχο). Απαιτούν επίσης όλη σας την προσοχή (όπως ακριβώς το σουφλέ που πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα μήπως και κάτσει).
  Μαγείρεμα: Επειδή φυσικά έχει τραβήξει πολλά από την άλλη (την σημαντική ex-wife ή ex-girlfriend) πρέπει να τον παρηγορείτε, να βρίσκεστε δίπλα του όποτε σας χρειάζεται, να του κάνετε εκπλήξεις (μην περιμένετε ανταπόδοση...εδώ μιλάμε για αυτόν), να τον κανακεύετε και να του αποδείξετε ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες όπως η ex του. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στην περίπτωση του άνδρα αυτού πρέπει να αποτύχει η συνταγή για να κάτσει και να σταματήσει να φουσκώνει.

 • Μπον φιλέ με σος (γαρ)γάλατα
  Πώς θα τον αναγνωρίσετε: Το μπον φιλέ όπως όλες γνωρίζετε είναι ένα πολύ καλό μεν έδεσμα και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προπαρασκευή αλλά το παν είναι να πετύχει η σως. Ο άνδρας αυτός είναι αυτό που λέμε καλό παιδί αλλά χρειάζεται τη σος (S.O.S) επειγόντως. Είναι προβλέψιμος, συνήθως αν κολλήσει δεν έχει μάτια για άλλη και σας παραμένει πιστός (δεν ξέρουμε βέβαια για πόσο) αλλά για να τον κρατάτε σε εγρήγορση θέλει γαργάλημα. Να του κάνετε εκπλήξεις εκεί που δεν το περιμένει, να ακούτε τον πόνο του (που έπεσε πολλή δουλειά και τον τυραννάει το αφεντικό του, που είναι πολύ κουρασμένος και θέλει ξεκούραση κτλ κτλ), να αλλάζετε ρόλους (μαμά, σύντροφος, φίλη) ανάλογα την περίσταση.
  Μαγείρεμα: Όσες από σας συναντήσετε άνδρα αυτής της κατηγορίας πρέπει απλά να έχετε καλπάζουσα φαντασία, συμπεριφορά χαμαιλέοντα και γερά νεύρα εφόσον πρέπει να αλλάζετε ρόλους συχνότερα από όσο αλλάζετε εσώρουχο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μετά από λίγο καιρό θα σας βάλει σε ένα βάθρο ως αγία το λιγότερο αλλά επίσης δεν ξέρουμε για πόσο θα κρατήσει αυτό.
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Τελειώνοντας λοιπόν με τις κατηγορίες, να τονίσω ότι προφανώς υπάρχουν πλείστες άλλες συνταγές, άλλες καλύτερες και άλλες χειρότερες, αλλά το παν είναι στα υλικά και τον ρεαλισμό μας. Συμβαίνει κάποτε να ελπίζεις σε σουφλέ και να σου βγαίνει στραπατσάδα. Αυτοσχεδιάστε λοιπόν κορίτσια και καλή τύχη γιατί δυστυχώς στις σχέσεις με το άλλο φύλο όσο καλές μαγείρισσες και να είστε, ΕΤΥΧΕ! ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ!

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Βιολογικά προϊόντα

Οταν μιλάμε για βιολογικά γεωργικά προϊόντα (οργανικά ή οικολογικά), πρόκειται για προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων. Αντίθετα, η...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Κινέζικη κουζίνα

Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική . Δε χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ζυγούρι, πρόβατο, αρνάκι γάλακτος

Αρνάκι γάλακτος είναι το νεαρό πρόβατο (ανεξαρτήτου φύλου) που σφάχτηκε πολύ μικρό, πριν να φτάσσει στη γεννητική του ωριμότητα. Έχει χρώμα ανοιχτό κόκκινο. Κρέας ζυγουριού θα βρείτε στην αγορά...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ