Εκτέλεση
- Πλένουμε τα παντζάρια και κόβουμε τους βολβούς από την υπόλοιπη πρασινάδα. Βράζουμε τα παντζάρια (τους βολβούς με τη φλούδα τους και την πρασινάδα τους) σε νερό μαζί με λίγο ξίδι. Επειδή οι βολβοί κάνουν περισσότερη ώρα να βράσουν, ρίξτε πρώτα τους βολβούς στην κατσαρόλα και μετά από κανά τέταρτο τα χορταρικά.
- Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρολίτσα, βράζετε την πατάτα και τα καρότα (ξεφλουδισμένα).
- Αφήνετε λίγο τα παντζάρια να κρυώσουν και μετά ξεφλουδίζετε τους βολβούς. Η φλούδα θα πρέπει να βγαίνει εύκολα, απλά έχετε υπόψη σας ότι θα βάψετε με κόκκινο χρώμα τα χέρια σας. Κόβετε σε φέτες τους βολβούς.
- Ξεφλουδίζετε την πατάτα και με το ειδικό εργαλείο που φτιάχνει μικρά μπαλάκια, φτιάχνετε μικρές μπάλες πατάτες (νουαζέτ) και καρότου.
- Μοιράζετε όμορφα και σε ομάδες σε κάθε πιάτο τις φέτες των βολβών, την πρασινάδα από τα παντζάρια (χωρίς ζουμιά), τις πατάτες και τα καρότα. Αλατοπιπερώνετε.
- Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Σε ένα μπωλ βάζετε το σκόρδο λιωμένο, λάδι και ξίδι (όσο βάζετε στις σαλάτες, εξαρτάται πόσο λαδερό/ξινό θέλετε το φαγητό σας, αλλά μην το παρακάνετε κιόλας), το μαϊντανό, τα καρύδια. Ανακατεύετε και περιχύνετε με το ντρέσινγκ το φαγητό στο πιάτο σας.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...