ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ
Υλικά:
- 1 κιλό ξεφλουδισμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 200 γραμ. μπέικον κομμένο σε
κομματάκια
- 3 κούπες ελαιόλαδο αρωματισμένο με φύλλα
λουίζας
- 1 μεγάλο ποτήρι κρασί μοσχάτο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
- λίγο μπαχάρι
- δενδρολίβανο
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βράζετε τις πατάτες για ελάχιστα
λεπτά και κατόπιν τις κόβετε σε ροδέλες και τις τοποθετείτε στο
πυρέξ.
- Ρίχνετε το αρωματισμένο λαδάκι με τα φύλλα λουίζας και τα
μπαχαρικά. Η λουίζα χρησιμοποιείται αντί για λεμόνι, δίνει ωραιότατη
γεύση και παράλληλα οι πατάτες δεν στεγνώνουν από το ξινό του
λεμονιού. Λίγο πριν ετοιμαστεί, ρίχνετε το
μοσχάτο, αφήνετε για λίγο και στο τέλος
ρίχνετε το μπέικον και την πάπρικα.
Γεμιστά με ρύζι
Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...
Αρνάκι γιαχνί
Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...