από
eria
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Υλικά:
- 5 πατάτες μέτριες λίγο μακρουλές
- 1 πιπεριά φλωρίνης σε κομματάκια
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- αλατοπίπερο
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- λίγο λάδι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Πρέπει να κρατάνε λίγο.
Τις αδειάζουμε σαν βαρκούλες με ένα κουταλάκι και τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο.
Τη σάρκα την πολτοποιούμε, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάμε ελάχιστο τυρί για να το βάλουμε από πάνω.
Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προς το δυνατό για περίπου 20 λεπτά.
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Πρέπει να κρατάνε λίγο.
Τις αδειάζουμε σαν βαρκούλες με ένα κουταλάκι και τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο.
Τη σάρκα την πολτοποιούμε, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάμε ελάχιστο τυρί για να το βάλουμε από πάνω.
Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προς το δυνατό για περίπου 20 λεπτά.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...