από
koula
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Υλικά:
- πατάτες βραστές
- γαλοπούλα
- τυριά
- μπέικον
- κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε.
Μετά τοποθετούμε μια στρώση πατάτες στο ταψί, βάζουμε διάφορα τυριά (όπως ρεγκάτο, γκούντα, ένταμ) ψιλοκομμένη γαλοπούλα και μπέικον.
Μετά βάζουμε άλλη μια στρώση πατάτες με την ίδια γέμιση και στο τέλος προσθέτουμε τυριά και κρέμα γάλακτος.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε.
Μετά τοποθετούμε μια στρώση πατάτες στο ταψί, βάζουμε διάφορα τυριά (όπως ρεγκάτο, γκούντα, ένταμ) ψιλοκομμένη γαλοπούλα και μπέικον.
Μετά βάζουμε άλλη μια στρώση πατάτες με την ίδια γέμιση και στο τέλος προσθέτουμε τυριά και κρέμα γάλακτος.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Γεμιστά με ρύζι
Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...
Αρνάκι γιαχνί
Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...