Εκτέλεση:
- Βράζετε τις πένες, τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ελαφρά
λαδωμένο πυρέξ.
- Βράζετε τις ντομάτες μαζί με ελαιόλαδοκαι με το σκόρδο
ψιλοκομμένο.
- Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την παρμεζάνα και τα 2/3 από τη
μοτσαρέλα (τριμμένη) και βράζετε για ακόμη 5 λεπτά αφού έχετε
χαμηλώσει πολύ τη φωτιά.
- Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τις πένες, ανακατεύετε και στρώνετε
φέτες μοτσαρέλας (το υπόλοιπο 1/3) στην επιφάνεια τους.
- Πάνω από αυτές στρωνετε ροδέλες ντομάτας και αν θέλετε
προαιρετικά ρίχνετε και ελιές μαύρες.
- Ψήνετε στους 220 για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...