
από
sylvester
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
PESTO
Υλικά για 2 άτομα:
- 400 γρ. ζυμαρικά κατά προτίμηση σπαγγέτι
- 4 φυλλα βασιλικο ή αποξηράμενα
- μια σκελίδα σκόρδο (ένα του κομμάτι ψιλοκομένο)
- 20 γρ. κουκουνάρι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί (ό,τι προτιμάτε)
- λίγο λεύκο κρασί για το σβήσιμο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.
Ρίχνουμε τα υλικά κατά σειρά: σκόρδο να γλασαριστεί, μετά τον βασιλικό και το κουκουνάρι, τα σωτάρουμε και τα σβήνουμε με λευκό κρασί.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα ζυμαρικά μας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Ελέγχουμε αλάτι-πιπέρι και διορθώνουμε.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και πασπαλίζουμε με τυρί.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.
Ρίχνουμε τα υλικά κατά σειρά: σκόρδο να γλασαριστεί, μετά τον βασιλικό και το κουκουνάρι, τα σωτάρουμε και τα σβήνουμε με λευκό κρασί.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα ζυμαρικά μας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Ελέγχουμε αλάτι-πιπέρι και διορθώνουμε.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και πασπαλίζουμε με τυρί.

Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...