Ετοιμάζετε το πέστο κανονικά, και σ' ένα βαθύ τηγάνι βράζετε 3-4 λιωμένες, φρέσκες ώριμες ντομάτες, μ'ενα κουταλάκι ζάχαρη και ελάχιστο νεράκι, χωρίς αλάτι.
Μόλις έρθουν σε βρασμό, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα. Καθόλου λάδι και μυρωδικά, αυτά υπάρχουν ήδη στο πέστο.
Όταν βράσουν οι ντομάτες και εξατμιστεί το πολύ νερό τους, κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύετε το πέστο με τη χλιαρή σάλτσα και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Είναι πολύ καλοκαιρινή γεύση και λίγο ελαφρύτερη από το γενοβέζικο πέστο (στη γεύση).
Μόλις έρθουν σε βρασμό, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα. Καθόλου λάδι και μυρωδικά, αυτά υπάρχουν ήδη στο πέστο.
Όταν βράσουν οι ντομάτες και εξατμιστεί το πολύ νερό τους, κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύετε το πέστο με τη χλιαρή σάλτσα και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Είναι πολύ καλοκαιρινή γεύση και λίγο ελαφρύτερη από το γενοβέζικο πέστο (στη γεύση).
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...