ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΚΡΕΜΑ ΠΕΣΤΟ

 

Υλικά:
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμ. τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
  • αλάτι
  • 50 γραμ. περ. φύλλα βασιλικού
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε καλά τα πρώτα 3 υλικά και προσθέτετε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα και τελευταία την κρέμα.

Μπορείς να αντικαταστήσετε την κρέμα με ρικότα (ricotta) ή άλλο ξινούτσικο λευκό φρέσκο τυρί, να αυξήσετε την ποσότητα του βασιλικού για εντονότερο άρωμα και να παραλείψετε τα ψίχουλα. (Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα τη χρησιμότητά τους!)

Καλή επιτυχία

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ