ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
SPACCATELLE ΜΕ ΜΠΥΡΑ
Υλικά:
- spaccatelle Barilla
- pesto alla Genovese
- κρέμα γάλακτος
- παρμεζάνα (Parmigiano Regiano)
- ελαιόλαδο
- ντομάτα τριμμένη
- μπύρα ξανθιά
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος Παρασκευής: 45 λεπτά
Θρεπτικά Στοιχεία:
Θερμίδες: 654 kcal
Πρωτείνες: 22 gr
Υδατάνθρακες: 87 gr
Λιπαρά: 24 gr
Εκτέλεση:
Χρόνος Παρασκευής: 45 λεπτά
Θρεπτικά Στοιχεία:
Θερμίδες: 654 kcal
Πρωτείνες: 22 gr
Υδατάνθρακες: 87 gr
Λιπαρά: 24 gr
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά το πέστο με μια κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέστε τα 3/4 της μπύρας.
- Αφήστε να εξατμιστεί περίπου στο μισό, προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και αφήστε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Στα μισά της βράσης προσθέστε την υπόλοιπη μπύρα και αν χρειαστεί πρσθέστε και άλλη.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώστε την φωτιά ανακτεύοντας για 4-5 λεπτά.
- Κατόπιν βράζουμε τις Spaccatelle σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις ρίχουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Τρίβουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...