ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 

Υλικά:
  • 3 φιλέτα κοτόπουλα
  • 3 φύλλα ποντιακής πίτας
  • 2 αβγά
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
  • Κόβω τα φιλέτα στη μέση και τα τσιγαρίζω με λαδάκι έως ότου κοκκινίσουν.
  • Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και σπάω το ένα αβγό και το λιώνω με ένα πιρούνι σε ένα ταψάκι.
  • Βουτάω διαδοχικά τις πίτες μία-μία έτσι ώστε να ρουφήξουν όλες το αβγό. Μετά τοποθετώ σε κάθε μία πίτα δύο κομμάτια από το φιλέτο (το ένα πίσω από το άλλο) και το τυλίγω σε στυλ ρολό και τα τοποθετώ μέσα σε πυρέξ. Έτσι έχουμε τρία ρολά στο πυρέξ, το ένα δίπλα από το άλλο. Καλύτερα θα είναι να έχουμε πυρέξ στενό για να μη μας ανοίξουν τα ρολά.
  • Κατόπιν βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα ποτήρι και διαλύω μέσα το αβγό. Ρίχνω και το αλάτι και περιχύνω όλη την κρέμα επάνω στα ρολά.
  • Τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά αλλά με προσοχή μην μας καούν γιατί η πίτα είναι κάτι σαν κρέπα. Εφόσον ψηθούν, ρουφήξουν την κρέμα και κοκκινίσουν, ρίχνω το κεφαλοτύρι για να λιώσει.
Το σερβίρω ζεστό με συνοδεία ρυζιού.
Όσο για την απορία που θα βρείτε ποντιακή πίτα.... εγώ την αγοράζω από μία γιαγιά στην Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να ψάξετε καλά στα Supermarket ή να την αντικαταστήσετε με φύλλα κρέπας.

Καλή επιτυχία να έχετε και απολαύστε το μόνοι σας!!!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ