Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρη καραμέλα (προσοχή μην καεί).
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει.
Όταν φτάσει στους 107 °C αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 °C ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα.
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρη καραμέλα (προσοχή μην καεί).
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει.
Όταν φτάσει στους 107 °C αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 °C ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα.
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...