ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΖΕΔΕΣ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΙΙ
Υλικά:
- Πράσινα τοματάκια-κεράσια
- 2 αβγά
- άφθονο λάδι για τηγάνισμα στη φριτέζα
- καλμποκάλευρο
- αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Ξεχωρίζουμε προσεκτικά μία - μία τις τοματούλες χωρίζοντάς τες από το κλωνάρι και φροντίζοντας να παραμείνει και λίγος μίσχος σε κάθε τομάτα ώστε να μπορούμε να την πιάνουμε με το χέρι.
- Στεγνώνουμε τις τομάτες με χαρτί κουζίνας.
- Κτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νεράκι.
- Βουτάμε τα τοματάκια στο αυγό και μετά στο καλαμποκάλευρο. Τηγανίζουμε στη φριτέζα μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Τις στεγνώνουμε από το λάδι σε χαρτί κουζίνας.
- Σε μια όμορφη πιατέλα στρώνουμε φύλλα μαρουλιού και ρίχνουμε επάνω τα τοματάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να τα πιάνουμε από το μίσχο.
- Τα βουτάμε στη σάλτσα γιαουρτιού και γλύφουμε και τα δακτυλά μας.
Καβουροσαλάτα (ορεκτική)
Για την καβουροσαλάτα θα χρειαστείτε: Υλικά 1 πακέτο σουρίμι 1 μέτριο κρεμμύδι 2 κουτ.σούπας μαϊντανό 3-4 αγγουράκια τουρσί 3 κουτ.σούπας μαγιονέζα Παρασκευή Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και...
Φρυγαδέλια
Υλικά: Συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο Μπόλια αρνίσια Αλάτι Πιπέρι Κανέλλα Εκτέλεση: Αφού πλύνουμε το συκώτι το κόβουμε σε κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε Κόβουμε...
Καπαροσαλάτα
Υλικά: 2 κουταλιές κάπαρη (τουρσί) στραγγισμένη 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση: Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό. Παίρνετε την ψίχα και τη στραγγίζετε. Στο μίνι μπλέντερ βάζετε την...