ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας, σε κυβάκια
- 1 κιλό πράσα, σε χοντρά κομμάτια
- 500 γραμ. καρότα, σε λεπτές ροδέλες
- 60 γραμ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
- ρίγανη
- 1 ντομάτα ώριμη, σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε τα πράσα σε νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις.
- Βράζουμε τα καρότα και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό μαζί με τα πράσα.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοψηθεί και να ροδίσει.
- Ρίχνουμε τα πράσα, τα καρότα και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράσεις σε δυνατή φωτιά. Μόλις φύγουν τα υγρά, ρίχνουμε κόκκινο και μαύρο πιπέρι και ρίγανη.
Αρνάκι με χυλοπίτες
Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...
Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...