από sonia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

Υλικά:
  • 800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. μουστάρδα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).

Πατάμε ελαφρά με την παλάμη να φαρδύνουν τα μενταγιόν.

Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.

Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελάχιστο λάδι.

Τοποθετούμε μέσα τα μενταγιόν.

Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τα καλύπτουμε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.

Αφαιρούμε το κάλυμμα.

Αλείφουμε κάθε μενταγιόν με μουστάρδα και 1 κ.σ. γιαούρτι.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε τα μενταγιόν ξεσκέπαστα για 10 λεπτά - μέχρι να ροδίσουν.

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπεσαμέλ Γιώτης

Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στραπατσάδα

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιτάκια με αλλαντικά

ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ