Για το αυγολέμονο:
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια.
Βάζουμε τα ψάρια σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει αρκετά και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και σουρώνουμε πολύ καλά τον ζωμό.
Πλένουμε καλά την κατσαρόλα μας και βάζουμε σε αυτήν το σουρωμένο καθαρό ζωμό.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια σέλινα.
Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τα σέλινα σε μικρότερα.
Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη.
Τα κρεμμύδια τα αφήνουμε ολόκληρα.
Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον ζωμό, προσθέτουμε το λάδι, αλατάκι, πιπεράκι και τους κόκκους από το μπαχάρι, και τα βράζουμε για μιση ωρίτσα.
Τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατελίτσα.
Λιώνω λίγες πατάτες και λίγα καροτάκια με ένα πιρούνι, τα ανακατεύω με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τα προσθέτω στην σούπα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και χτυπάμε καλά.
Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο ζωμό, τον προσθέτουμε στο αυγολέμονο και ξαναχτυπάμε όλα μαζί.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην σούπα μας αργά, πότε απότομα γιατί θα μας "κόψει" το αυγολέμονο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μια κουτάλα τη σούπα.
Αφού πλέον όλα πάρουν μια-δύο βράσεις, η σούπα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε, πάντα με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
- 2 αυγά
- 2 ζουμερά λεμόνια
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια.
Βάζουμε τα ψάρια σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει αρκετά και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και σουρώνουμε πολύ καλά τον ζωμό.
Πλένουμε καλά την κατσαρόλα μας και βάζουμε σε αυτήν το σουρωμένο καθαρό ζωμό.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια σέλινα.
Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τα σέλινα σε μικρότερα.
Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη.
Τα κρεμμύδια τα αφήνουμε ολόκληρα.
Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον ζωμό, προσθέτουμε το λάδι, αλατάκι, πιπεράκι και τους κόκκους από το μπαχάρι, και τα βράζουμε για μιση ωρίτσα.
Τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατελίτσα.
Λιώνω λίγες πατάτες και λίγα καροτάκια με ένα πιρούνι, τα ανακατεύω με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τα προσθέτω στην σούπα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και χτυπάμε καλά.
Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο ζωμό, τον προσθέτουμε στο αυγολέμονο και ξαναχτυπάμε όλα μαζί.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην σούπα μας αργά, πότε απότομα γιατί θα μας "κόψει" το αυγολέμονο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μια κουτάλα τη σούπα.
Αφού πλέον όλα πάρουν μια-δύο βράσεις, η σούπα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε, πάντα με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...