Εκτέλεση:
Κόβετε το κρέας σε μερίδες.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε.
Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στiβετε το λεμόνι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό.
Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα.
Κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να παει το αυγολέμονο παντού.
Κόβετε το κρέας σε μερίδες.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε.
Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στiβετε το λεμόνι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό.
Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα.
Κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να παει το αυγολέμονο παντού.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...