Για το αυγολέμονο:
Τρίβουμε το κρεμμύδι και πλένουμε το κρέας.
Βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί με μπόλικο λάδι και προσθέτουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σέλινο και λίγο νεράκι (3-4 δάχτυλα). Ρίχνουμε το πιπεράκι και σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να βράσει για κανα 20λεπτο, έπειτα ρίχνουμε το αλατάκι (αν το ρίχναμε από την αρχή το κρέας θα ήταν σκληρό), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε.
Για το αυγολέμονο:
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάζουμε στο λεμόνι ζουμάκι από το φαγητό. Χτυπάμε τα ασπράδια και μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τους κρόκους και τα χτυπάμε μαζί. Ρίχνουμε το λεμόνι με το ζουμάκι σιγά-σιγά και μετά στην κατσαρόλα.
Καλή επιτυχία!
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Τρίβουμε το κρεμμύδι και πλένουμε το κρέας.
Βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί με μπόλικο λάδι και προσθέτουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σέλινο και λίγο νεράκι (3-4 δάχτυλα). Ρίχνουμε το πιπεράκι και σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να βράσει για κανα 20λεπτο, έπειτα ρίχνουμε το αλατάκι (αν το ρίχναμε από την αρχή το κρέας θα ήταν σκληρό), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε.
Για το αυγολέμονο:
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάζουμε στο λεμόνι ζουμάκι από το φαγητό. Χτυπάμε τα ασπράδια και μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τους κρόκους και τα χτυπάμε μαζί. Ρίχνουμε το λεμόνι με το ζουμάκι σιγά-σιγά και μετά στην κατσαρόλα.
Καλή επιτυχία!
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...