Παραγωγική Διαδικασία:
Η οινοποίηση έγινε σύμφωνα με τις αρχές της κλασσικής λευκής οινοποίησης με γηγενείς ζυμομύκητες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά
Πρώτη οινοποίηση της ποικιλίας αυτής από νέα αμπέλια και το κρασί συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας με την προσωπικότητα της αμπελουργικής ζώνης των Πλαγιών της Αιγιαλείας. Έχει σύνθετο άρωμα ανθέων, βασιλικού και άγουρων εσπεριδοειδών και η γεύση του είναι πλήρης, νευρώδης χάρης την ιδιαίτερη οξύτητά του, με έντονο άρωμα στόματος.Συνδυασμοί:
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...