από
tsechef
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Υλικά (για 2 άτομα):
- 1 μέτριο φιλέτο κοτόπουλο
- 2 φέτες μπέικον
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 8 ντοματίνια μέτρια
- 1 αϊσμπεργκ μέτριο
- 30 γρ. κρουτόν
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε το αϊσμπεργκ σε μέτρια κομμάτια (όχι ψιλοκομμένο).
Κόβετε τα τοματίνια στα δύο.
Τα βάζετε όλα σε μια μπασίνα μαζί με τα κρουτόν και την παρμεζάνα.
Κόβετε το κοπτοπουλο και το μπέικον σε μικρα κυβάκια και τα σωτάρετε στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε διαδοχικά την κρέμα, τη μουστάρδα και το εστραγκόν.
Αλατοπιπερώνετε.
Μόλις δέσει το μίγμα σας το προσθέτετε στη μπασίνα και ανακατεύετε καλά.
Φάτε το αμέσως. Καλή σας όρεξη!
Πλένετε και κόβετε το αϊσμπεργκ σε μέτρια κομμάτια (όχι ψιλοκομμένο).
Κόβετε τα τοματίνια στα δύο.
Τα βάζετε όλα σε μια μπασίνα μαζί με τα κρουτόν και την παρμεζάνα.
Κόβετε το κοπτοπουλο και το μπέικον σε μικρα κυβάκια και τα σωτάρετε στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε διαδοχικά την κρέμα, τη μουστάρδα και το εστραγκόν.
Αλατοπιπερώνετε.
Μόλις δέσει το μίγμα σας το προσθέτετε στη μπασίνα και ανακατεύετε καλά.
Φάτε το αμέσως. Καλή σας όρεξη!
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...