ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
SALSA MAQUE CHOUX
Υλικά:
- Μία μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη (και καλύτερα χωρίς την πέτσα)
- Μία κουτ. βούτυρο και ελάχιστο σπορέλαιο
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μία πράσινη πιπεριά μεγάλη, ψιλοκομμένη
- 4 φλυτζάνια καλαμπόκι. Εάν είναι κατεψυγμένο, ξεπαγώστε το
- Ταμπάσκο, όσο θέλετε
- Αλάτι
Τι κάνουμε:
- Σ'ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι, και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την ντομάτα και την πιπεριά, αλάτι και Ταμπάσκο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το καλαμπόκι (περίπου 15').
Αντίθετα με τις κλασικές σάλσα, το maque choux σερβίρεται ζεστό με κοτόπουλο, μπριζόλες...

Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...