από
keira_2fly
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Υλικά:
- 4 κρόκους αυγών
- 10 γρ. αλάτι
- 20 γρ. μουστάρδα σκόνη
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
- ξύδι
- πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τα αυγά, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι μέσα σε σκεύος.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το λάδι λίγο λίγο και συγχρόνως δουλεύουμε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να πάρει όλο το λάδι.
Προσθέτουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού.
tips:(1)Αραιώνετε τη σάλτσα, αν είναι πηχτή, με λίγο ζεστό νερό.
(2)Για να μην κόψει η μαγιονέζα, τη στιγμή που παρασκευάζεται, το λάδι και τα αυγά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε τα αυγά, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι μέσα σε σκεύος.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το λάδι λίγο λίγο και συγχρόνως δουλεύουμε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να πάρει όλο το λάδι.
Προσθέτουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού.
tips:(1)Αραιώνετε τη σάλτσα, αν είναι πηχτή, με λίγο ζεστό νερό.
(2)Για να μην κόψει η μαγιονέζα, τη στιγμή που παρασκευάζεται, το λάδι και τα αυγά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα για μπάρμπεκιου
Υλικά 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/3 κουτ. σούπας tabasco 1 κουτ. τσαγιού σκούρα ζάχαρη 3...