ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΕΣ, ΚΕΙΚ ΚΛΠ)
Υλικά:
- 1,2,3 πλακέτες πικρής σοκολάτας ή σοκολάτας υγείας(ανάλογα με το τι θα "ντύσετε" με το σιρόπι-συνήθως μια σοκολάτα των 100 γρ αρκεί για ένα κέικ)
- 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο(ή και λίγο παραπάνω αν βάλετε πάνω απο μια πλακέτα σοκολάτας- με το μάτι θα τα δείτε αυτά)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία!
- Λιώνετε την σοκόλατα σε πολύ χαμηλή φωτιά(ακόμα καλύτερα σε μπεν-μαρί) και ζεσταίνετε το γάλα(να μην βράσει).
- Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, προσθέτετε σιγά- σιγά και σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι διαρκώς. Προσθέτετε γάλα μέχρι να γίνει όσο αραιή επιθυμείτε- καλό είναι να μην είναι πολύ αραιή για να "στέκεται".
- Αν σας περισσέψει σιρόπι μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Θα πήξει βέβαια σχετικά, αλλά μόλις το ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά θα είναι και πάλι έτοιμο για χρήση. Αν δεν μπει στο ψυγείο δεν πήζει, και για αυτό ενδείκνυται και για διακόσμηση τούρτας.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...