ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
MΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
- 250 γρ φύλλο κρούστας,
- 4 σοκολάτες υγείας(σε ράβδους)
- 100 γρ μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιο
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Για το σιρόπι:
- 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό,
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη,
- ξύσμα απο μισό πορτοκάλι
- Απλώνετε τα φύλλα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (τράπεζι, μάρμαρο).
- Τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες, μήκους 30 εκ και πλάτους 10 εκ. περίπου.
- Με τη βοήθεια πινέλου βουτυρώνετε τις λωρίδες μια μια.
- Τοποθετείτε μια ράβδο σοκολάτας στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγετε σε ρολά, πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλα, τις άκρες τους, δεξιά-αριστερά, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
- Τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μην "αρπάξουν" τα φύλλα.
- Ψήνετε σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά (περίπου) μέχρι να ροδίσουν.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά μέχρι να "δέσει". Σιροπιάζετε τα μπουρεκάκια, αμέσως μόλις τα βγάλετε απο τον φούρνο βουτώντας τα για λίγο, ένα-ένα, στο σιρόπι.
- Τα αφήνετε να ψιλοκρυώσουν και μετά τα τσακίζετε!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...