Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βιτάμ, το κακάο, το νερό και το λεμόνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως ότου λιώσουν καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Κρατάμε από το μείγμα ένα φλιτζάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε τη φαρίνα και το μπέικιν στην κατσαρόλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200οC) για περίπου 30΄.
Τρυπάμε με οδοντογλυφίδες και ρίχνουμε το σιρόπι (κρύο) και την κρέμα που έχουμε κρατήσει.
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βιτάμ, το κακάο, το νερό και το λεμόνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως ότου λιώσουν καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Κρατάμε από το μείγμα ένα φλιτζάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε τη φαρίνα και το μπέικιν στην κατσαρόλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200οC) για περίπου 30΄.
Τρυπάμε με οδοντογλυφίδες και ρίχνουμε το σιρόπι (κρύο) και την κρέμα που έχουμε κρατήσει.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...