ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
Υλικά:
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 κούπες αλεύρι
- ½ κούπα κακάο
- ζάχαρη κατά βούληση (λιγότερο πάντως από 1 κούπα)
- 2 βανίλιες
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
- 1 χούφτα τρούφα σοκολάτα
- 1 χούφτα κοπανισμένα αμύγδαλα
- λίγο λικέρ κακάο (Eoliki)
- μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το λικέρ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες, την
κανέλλα, την τρούφα και το μπέικιν και προσθέτουμε σταδιακά στο
μείγμα μας. Στο τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Το μείγμα μας δεν
πρέπει να είναι πολύ σφιχτό.
- Παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για μισή περίπου ώρα και
κατόπιν πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε
χαρτί ψησίματος αφήνοντας αποστάσεις περίπου 5 εκ.
- Ραντίζουμε τα μπισκότα με λίγο νεράκι (για να μην σκάσουν) και
πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 150 C για 30 περίπου λεπτά. Το αποτέλεσμα θα
είναι 35 περίπου τραγανιστά μπισκοτάκια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...