ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
DOUBLE CHOCOLATE COOKIES (ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΙΣΚΟΤΑ)
Υλικά για 50 μπισκότα
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κούπες σοκολάτα Cadbury (ρόφημα)
- 3 αβγά
- 1 κουταλάκι bakin powder
- 6 βανίλιες
- 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 2 φακελάκια «σταγόνες» κουβερτούρα (συσκευασμένη σε όλα τα
super markets)
- 150 γραμμάρια φουντούκι
(κοπανισμένο σε γουδί)
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
** Προτείνω να μην ψήνετε δύο ταψιά μαζί, καλύτερα ένα κάθε φορά και στην μεσαία σχάρα.
***Η απόκλιση στο χρόνο και στους βαθμούς ψησίματος είναι ανάλογη της δύναμης του φούρνου σας.
- Καταρχήν το ανακάτεμα των υλικών θα γίνει με ένα μεγάλο σύρμα
ή με μια ξύλινη κουτάλα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μίξερ τότε
ρυθμίστε το στην χαμηλότερη ταχύτητα και με το εξάρτημα του
σύρματος.
- Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει και κατόπιν το
ανακατεύετε καλά με την ζάχαρη.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την σοκολάτα Gadbury,
τα αβγά, τις βανίλιες και το αλάτι και το bakin powder.
- Κατόπιν προσθέτετε στο μπολ το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, την
μίση ποσότητα φουντουκιού και το ένα πακέτο
κουβερτούρα.
- Τέλος, προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε μια
παχύρρευστη ζύμη (να κρατάει λίγο). Αν θέλετε σφιχτή την ζύμη και
πιο σκληρά τα μπισκότα προσθέστε λιγότερο γάλα.
- Στρώνουμε χαρτί ψησίματος (το sanitas είναι εξαιρετικό) σε ταψί,
ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα*, και πασπαλίζουμε στο
κέντρο με τριμμένο φουντούκι και απλώνουμε μερικές "σταγόνες"
κουβερτούρας.
- Μην απλώνετε το μείγμα στο σχήμα που θα θέλατε να έχει στο τέλος του ψησίματος καθώς το μείγμα απλώνει και πλατιάζει. Ρίξτε μια κουταλιά μείγματος και αφήστε το λίγο "φουσκωτό".
- Ψήνετε** στους 150 - 170 C για 10-14 λεπτά*** και βγάζετε τα μπισκότα όταν πια είναι έτοιμα και όσο ακόμα είναι ζεστά και μαλακά για να μην σας πετρώσουν όταν κρυώσουν.
** Προτείνω να μην ψήνετε δύο ταψιά μαζί, καλύτερα ένα κάθε φορά και στην μεσαία σχάρα.
***Η απόκλιση στο χρόνο και στους βαθμούς ψησίματος είναι ανάλογη της δύναμης του φούρνου σας.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...