Εκτέλεση:
- Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει al dente. Στραγγίζουμε.
- Κόβουμε το σκόρδο σε πολύ λεπτές φέτες, ή το πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι με το σκόρδο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά από λίγο, προσθέτουμε και το καυτερό πιπέρι (chilli flakes). Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο το σκόρδο, αλλά να μην καεί.
- Αναμιγνύουμε το στραγγισμένο σπαγγέτι με το λάδι/σκόρδο/πιπέρι και σερβίρουμε 'flakes' (νιφάδες) από τυρί parmigiano reggiano.
Μια άλλη παραλλαγή, εάν δε θέλετε chilli flakes, είναι να χρησιμοποιήσετε ολόκληρα, ξηρά, καφτερά πιπεράκια (κόκκινα), τα οποία τα προσθέτετε κανονικά στο λάδι/σκόρδο, τα αφήνετε λίγο να αρωματίσουν το λάδι και πριν να προσθέσετε το σπαγγέτι, τα αφαιρείτε.
Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο σπαγγέτι, αφού το στραγγίσετε, διότι δίνει μια φρέσκια γεύση και παίρνει τη μυρωδιά του σκόρδου.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...