ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

 

Υλικά:
  • 500 γραμ. πένες τρίχρωμες (με σπανάκι, καρότο κ.τ.λ.)
  • περίπου μισό κιλό σπανάκι
  • μία κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • μια μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο καυτερή (προαιρετικά για πολύ μερακλήδες!!!)
  • ένα μικρό κομμάτι ρίζα τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη (στη λεπτή μεριά, που τρίβουμε και το τυρί)
  • λίγο blue cheece, τι να σας πω τώρα για το πόσο λίγο. Όσο μου είχε μείνει εμένα το έριξα, να'ταν 30 γραμμάρια; Μην ήταν 52; Φανταστείτε ας πούμε ένα κομμάτι φέτα που συνοδεύει ένα πιάτο φασολάκια. Αααααα γειά σου!! Τόσο!
  • τυρί ρεγκάτο (kerygold κατά προτίμηση)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο λευκό πιπέρι
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση πηχτή, τύπου meggle)
  • λίγο δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια με τον πατροπαράδοτο τρόπο, δηλ. al dente.
  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι (όταν λέμε λίγο, λίγο, δεν θέλουμε να γίνει παπάρα το σπανάκι γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τη γραμμή μας για το καλοκαίρι).
  • Σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το σπανάκι για 8 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τις πιπεριές, το τζίντερ, πιπέρι, αλάτι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα με συχνό ανακάτεμα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
    Ρίχνουμε μέσα το blue cheece κομμένο κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε λίγο δενδρολίβανο.
  • Έχει αρχίσει να μυρίζει πολύ ωραία, το ξέρω. Και τώρα ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε άλλο λίγο. Έλα βρε παιδιά τώρα, πόσο λίγο; Λίγο, να πάρει λίγο η κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τις πένες σε πυρέξ, και από πάνω απλώνουμε
    τη σάλτσα και προσέχουμε ώστε το ζουμί από το σπανάκι να σκορπιστεί λίγο.
  • Στρώνουμε το σπανάκι καλά να πάει παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  • Τέλος, ρίχνουμε τριμμένο regato (τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη κατά προτίμηση), όσο θέλετε, ανάλογα το πόσο σας αρέσει το τυρί, εμένα που το regato με μακαρόνια είναι το καλύτερό μου, βάζω μια στρώση.
  • Ρίχνω απο πάνω λίιιιιιιιγο δενδρολίβανο έτσι για το άρωμα και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά. Τώρα, αν χρειαστεί και λίγο παραπάνω, τι να σας πω.
Τρώγεται ζεστό, αλλά και κρύο είναι πάρα πολύ ωραίο και δροσιστικό για τις ζεστές μέρες που μας περιμένουν.

Καλή όρεξη

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2

Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ