Εκτέλεση:
- Βράζουμε το σπαγγέτι. Όσο βράζει, κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια και τα σωτάρουμε με λίγο βούτυρο μέχρι να γίνουν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι, και σωτάρουμε το (ψιλοκομμένο) σκόρδο. Όταν μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε τις (ψιλοκομμένες) ντομάτες, αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το σπαγγέτι, και αναμειγνύουμε με το ζεστό λάδι-σκόρδο-ντομάτες, τα μανιτάρια, τη ρόκα και το βασιλικό (μην τον κόψετε, απλά σχίστε τα φύλλα με το χέρι).
- Ανακατεύουμε καλά, και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή άλλο τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη...
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...