Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες μαζί με τα σκόρδα, κομμένα σε μικρα κομματάκια.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μετά τις πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες.
Τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά, ώσπου να μαραθούν. Στο μεταξύ, βάζουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστη ρίγανη.
Αφού σωταριστούν, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και σουρώνουμε.
Αφού έχουν μαλακώσει τα λαχανικά, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, φρέσκο πιπεράκι και λίγο φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενής η σάλτσα.
Ρίχνουμε μέσα το σπαγγέτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Είναι μια light παραλλαγη της καρμπονάρας, για τους λάτρεις των λαχανικών. Είναι εύκολη και τοσο νόστιμη που δεν χρειάζεται καν συνοδεία τυριού.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες μαζί με τα σκόρδα, κομμένα σε μικρα κομματάκια.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μετά τις πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες.
Τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά, ώσπου να μαραθούν. Στο μεταξύ, βάζουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστη ρίγανη.
Αφού σωταριστούν, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και σουρώνουμε.
Αφού έχουν μαλακώσει τα λαχανικά, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, φρέσκο πιπεράκι και λίγο φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενής η σάλτσα.
Ρίχνουμε μέσα το σπαγγέτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Είναι μια light παραλλαγη της καρμπονάρας, για τους λάτρεις των λαχανικών. Είναι εύκολη και τοσο νόστιμη που δεν χρειάζεται καν συνοδεία τυριού.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...