από
maraki@
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
Υλικά:
- ολόκληρα αμύγδαλα
- κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ανά τρία τα αμύγδαλα να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα και με ένα κουτάλι του γλύκου ρίχνουμε πάνω στα αμύγδαλα σοκολάτα, μια κουταλίτσα για κάθε 3 αμύγδαλα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να δέσει η σοκολάτα και να γίνει τραγανή. Αν θέλουμε μετά τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.
Καλή επιτυχία
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ανά τρία τα αμύγδαλα να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα και με ένα κουτάλι του γλύκου ρίχνουμε πάνω στα αμύγδαλα σοκολάτα, μια κουταλίτσα για κάθε 3 αμύγδαλα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να δέσει η σοκολάτα και να γίνει τραγανή. Αν θέλουμε μετά τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.
Καλή επιτυχία
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...