Για την κρέμα:
Αλέθω τα μπισκότα και ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύω καλά.
Τα βάζω σε δοχείο τάρτας και τα απλώνω να πάνε και στα τοιχώματά της ταρτιέρας. Το βάζω στο φούρνο για 10 λεπτά.
Φτιάχνω την κρέμα ως εξής: Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, τη ζάχαρη, το corn flour, τη βανίλια, ανακατεύω καλά και τα βάζω στη φωτιά. Λίγο πριν να πήξει η κρέμα ρίχνω και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να πήξει η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τη ρίχνω πάνω στα μπισκότα. Τη βάζω στο ψυγείο για λίγες ώρες και όταν παγώσει γαρνίρω με το cherry feeling.
Αντί για feeling μπορούμε να βάλουμε φρούτα εποχής, αλλά αν βάλουμε φρούτα πρέπει να αλείψουμε τα φρούτα με quick gel για να μην μαραθούν.
- 4 ποτήρια γάλα
- 4 κ.σ. corn flour
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 πακέτου βούτυρο ανάλατο
- 1 φακελλάκι βανίλια
- cherry feeling για το γαρνίρισμα
Αλέθω τα μπισκότα και ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύω καλά.
Τα βάζω σε δοχείο τάρτας και τα απλώνω να πάνε και στα τοιχώματά της ταρτιέρας. Το βάζω στο φούρνο για 10 λεπτά.
Φτιάχνω την κρέμα ως εξής: Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, τη ζάχαρη, το corn flour, τη βανίλια, ανακατεύω καλά και τα βάζω στη φωτιά. Λίγο πριν να πήξει η κρέμα ρίχνω και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να πήξει η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τη ρίχνω πάνω στα μπισκότα. Τη βάζω στο ψυγείο για λίγες ώρες και όταν παγώσει γαρνίρω με το cherry feeling.
Αντί για feeling μπορούμε να βάλουμε φρούτα εποχής, αλλά αν βάλουμε φρούτα πρέπει να αλείψουμε τα φρούτα με quick gel για να μην μαραθούν.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...