Biscuit Σοκολάτας
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά έκτος από το αλεύρι και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε το ασπράδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε τον κρόκο, τη σοκολάτα με το βούτυρο και στο τέλος το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
Κάνουμε κρεμα αγκλέζ με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την ζάχαρη και τον κρόκο στους 82οc και προσθέτουμε το μείγμα στις σοκολάτες.
- 240 γρ. ασπράδι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. κρόκο αυγού
- 80 γρ. αλεύρι
- 15 γρ. κορν φλάουρ
- 320 γρ. σοκολάτα
- 320 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φρέσκο γάλα
- 75 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κρόκο αυγού
- 140 γρ. σοκολάτα 72%
- 140 γρ. σοκολάτα 62%
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά έκτος από το αλεύρι και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε το ασπράδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε τον κρόκο, τη σοκολάτα με το βούτυρο και στο τέλος το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
Κάνουμε κρεμα αγκλέζ με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την ζάχαρη και τον κρόκο στους 82οc και προσθέτουμε το μείγμα στις σοκολάτες.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...