Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα μισά από τα σπασμένα αμαρεττίνι σε 4 ποτήρια και τα βρέχουμε με εσπρέσσο και κονιάκ (σφηνάκι).
Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις 2 κουταλιές κονιάκ.
Σε άλλο μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στα αυγά. Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε ώσπου να γίνει μια κρέμα.
Ρίχνουμε τη μιση πάνω από τα αμαρεττινι και επαναλαμβάνουμε.
Τέλος, πασπαλίζουμε με κακάο και την τριμμένη σοκολάτα!
Ρίχνουμε τα μισά από τα σπασμένα αμαρεττίνι σε 4 ποτήρια και τα βρέχουμε με εσπρέσσο και κονιάκ (σφηνάκι).
Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις 2 κουταλιές κονιάκ.
Σε άλλο μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στα αυγά. Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε ώσπου να γίνει μια κρέμα.
Ρίχνουμε τη μιση πάνω από τα αμαρεττινι και επαναλαμβάνουμε.
Τέλος, πασπαλίζουμε με κακάο και την τριμμένη σοκολάτα!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...