Εκτέλεση:
Πλένουμε και καβουρδίζουμε σε καυτό βούτυρο τα χορταρικά.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο με την κρέμα γάλακτος και τα σιγοβράζουμε για 5'.
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό με τον κύβο. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 ποτήρι απ' το νερό τους.
Τα ρίχνουμε στα παραπάνω υλικά με το νερό που κρατήσαμε βράζοντας τα όλα μαζί για 5' σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρονται αμέσως σε βαθιά πιατέλα πασπαλισμένα με το τριμμένο τυρί.
Πλένουμε και καβουρδίζουμε σε καυτό βούτυρο τα χορταρικά.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο με την κρέμα γάλακτος και τα σιγοβράζουμε για 5'.
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό με τον κύβο. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 ποτήρι απ' το νερό τους.
Τα ρίχνουμε στα παραπάνω υλικά με το νερό που κρατήσαμε βράζοντας τα όλα μαζί για 5' σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρονται αμέσως σε βαθιά πιατέλα πασπαλισμένα με το τριμμένο τυρί.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...