από
linmak88
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ
Υλικά:
- 4 τσιπούρες ή άλλα παρόμοια ψάρια (λαβράκια, χιόνες κ.α.)
- 1 ½ κιλό πατάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 λεμόνι
- 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις στρώνουμε στο ταψί. Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τις πιπεριές. Προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Πασπαλίζουμε με το μισό αυτό μίγμα τις πατάτες στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και αλατοπιπερώσει. Γεμίζουμε τη κοιλιά των ψαριών με λίγο από το μίγμα και το υπόλοιπο το πασπαλίζουμε πάνω από τα ψάρια. Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
Σκεπάζουμε ελαφρά τα ψάρια με κομματάκια αλουμινόχαρτο για να μην καούν, ρίχνουμε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C μέχρι να πιει τα υγρά του και να ψηθούν οι πατατούλες.
Λίνα Αρβ.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις στρώνουμε στο ταψί. Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τις πιπεριές. Προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Πασπαλίζουμε με το μισό αυτό μίγμα τις πατάτες στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και αλατοπιπερώσει. Γεμίζουμε τη κοιλιά των ψαριών με λίγο από το μίγμα και το υπόλοιπο το πασπαλίζουμε πάνω από τα ψάρια. Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
Σκεπάζουμε ελαφρά τα ψάρια με κομματάκια αλουμινόχαρτο για να μην καούν, ρίχνουμε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C μέχρι να πιει τα υγρά του και να ψηθούν οι πατατούλες.
Λίνα Αρβ.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...