από
papatrehas
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΥΡΟΓΚΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ
Είναι μια παραλλαγή τυραμισού. Οι δόσεις ποικίλουν ανάλογα με τις ποσότητες που θέλουμε να κάνουμε.
Υλικά:
- 100 gr ζάχαρη άχνη
- 250 gr ανθότυρο η άλλο μαλακό τυρί
- 250 gr κρέμα γάλακτος
- Λικέρ 1 σφηνάκι για την κρέμα και 1 για τα μπισκότα
- Μπισκότα Μιράντα (ή άλλα)
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Στρώνουμε σε ένα δίσκο ή πυρέξ μικρό τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το 1 σφηνάκι λικέρ.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη ζάχαρη και το άλλο σφηνάκι λικέρ. Τη στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και γαρνίρουμε. Το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο για ½ ώρα και σερβίρουμε.
Παραλλαγές:
Όταν χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά, μπορούμε να προσθέσουμε σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι μαζί με το φρούτο ψιλοκομμένο.
Ακόμη, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα γλυκά κουταλιού, κίτρο, περγαμόντο, κεράσι, βύσσινο, φράουλα, τριαντάφυλλο, λεμονανθό, σύκο, μέλι, κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις ελαττώνουμε τη ζάχαρη.
Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.
Για το γαρνίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεσμένα μπισκότα με προσθήκη 1 κουταλιάς καφέ, κονφλέικς, κακάο, ακόμα και κομμάτια από φρούτα του γλυκού, που χρησιμοποιήσαμε.
Λικέρ, εγώ σαν βάση βάζω μπέιλυ, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει, κίτρο Νάξου, κουμ κουάτ Κέρκυρας, τσέρι ή άλλο με φρούτα ανάλογα με το τι αρώματα θέλετε. Επίσης αυτοί που δεν θέλουν αλκοόλ μπορούν να αντικαταστήσουν το λικέρ με σιρόπι φρούτου ή καραμέλα.
Καλή επιτυχία!
Στρώνουμε σε ένα δίσκο ή πυρέξ μικρό τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το 1 σφηνάκι λικέρ.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη ζάχαρη και το άλλο σφηνάκι λικέρ. Τη στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και γαρνίρουμε. Το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο για ½ ώρα και σερβίρουμε.
Παραλλαγές:
Όταν χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά, μπορούμε να προσθέσουμε σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι μαζί με το φρούτο ψιλοκομμένο.
Ακόμη, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα γλυκά κουταλιού, κίτρο, περγαμόντο, κεράσι, βύσσινο, φράουλα, τριαντάφυλλο, λεμονανθό, σύκο, μέλι, κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις ελαττώνουμε τη ζάχαρη.
Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.
Για το γαρνίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεσμένα μπισκότα με προσθήκη 1 κουταλιάς καφέ, κονφλέικς, κακάο, ακόμα και κομμάτια από φρούτα του γλυκού, που χρησιμοποιήσαμε.
Λικέρ, εγώ σαν βάση βάζω μπέιλυ, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει, κίτρο Νάξου, κουμ κουάτ Κέρκυρας, τσέρι ή άλλο με φρούτα ανάλογα με το τι αρώματα θέλετε. Επίσης αυτοί που δεν θέλουν αλκοόλ μπορούν να αντικαταστήσουν το λικέρ με σιρόπι φρούτου ή καραμέλα.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...