ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟΙ
Υλικά (3 άτομα):
- 6 σκέπες (από κοιλίτσες είναι σαν μεμβράνες με νευράκια) αρνίσιες (ο καλός χασάπης πάντα έχει...)
- 1 κούπα ρύζι
- 1 κούπα κομμένα σε μικρά κομμάτια συκωτάκια (αρνίσια)
- ½ κούπα (που θα έχετε κρατήσει από την μαγειρίτσα) εντεράκια του αρνιού
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- πολύ άνηθο και μαϊντανό
- ρίγανη – αλάτι – πιπέρι – λίγη ζαχαρίτσα
- 1 κουταλάκι σκόνη ζωμού λαχανικών
Δυσκολία
μεγάλη
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!
- Πλένουμε καλά τις κοιλίτσες από το αρνάκι μία μία και τις απλώνουμε σε έναν δίσκο.
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα συκωτάκια και εντεράκια, το ρύζι (πλυμένο), όλα τα μπαχαρικά μας και τσιγαρίζουμε την γέμιση (θα τρελαθείτε με τις μυρωδιές).
- Ελέγχουμε την γέμιση και βάζουμε λίγο νεράκι. Η γέμισή μας πρέπει να είναι υγρή για να μην ξεραθούν οι τζιγεροσαρμάδες. Περίπου 10 λεπτά τσιγαρίζουμε το φαγητό μας και στην συνέχεια βάζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι πάνω σε μια κοιλίτσα. Κλείνουμε την κοιλίτσα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει σαν ένα ατομικό στρογγυλό τσουρεκάκι.
- Τοποθετούμε τον τζιγεροσαρμά σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί (εγώ χρησιμοποιώ και χαρτί ζαχαροπλαστικής) και συνεχίζουμε με τους επόμενους σαρμάδες. Τέλος, βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο για μισή ωρίτσα προσέχοντας να μην καούν οι κοιλίτσες. Αν δείτε ότι αρπάζουν βάλτε ένα αλουμινόχαρτο από πάνω από το ταψί.
Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!
Κόκκινα αβγά
Τα αβγά του Πάσχα πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν από την Εκκλησία για να ξεχαστεί ένα άλλο, παλαιότερο ειδωλολατρικό έθιμο των Ρωμαίων. Στην αρχαιότητα, την ίδια εποχή του χρόνου, προσέφεραν στη θεά...
Αρνί στη σούβλα
Προειδοποίηση: Μπορεί η προετοιμασία του αρνιού να σας φανεί εύκολη, το ψήσιμο όμως στη σούβλα είναι πραγματικά δύσκολο και κουραστικό. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποιον έμπειρο στο ψήσιμο ή κάποιον...
Μεζές πασχαλινών αυγών
ΥΛΙΚΑ 6 αυγά πασχαλινά (βρασμένα φυσικά) 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (dijon άν γίνεται) λίγος χυμός λεμονιού αλάτι - πιπέρι - πάπρικα λίγη κάπαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα...