από
bledichef
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
VITELLO E VERDURE (ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ)
Υλικά 9για 4 ατομα):
- 500 γρ. λινκγουίνι
- 400 γρ. κιλότο μοσχαρίσιο
- 2 καρότα
- 1 αβοκάντο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 12 τοματίνια (cherry)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 φύλλα salvia(φασκόμηλο)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό που έχουμε προσθέσει 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο ηλιέλαιο.
Σωτάρουμε το κομμένο ζουλιέν κιλότο για 5 λεπτά και προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Δύο λεπτά πριν τελειώσουμε βάζουμε το αβοκάντο, την salvia και τα τοματίνια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό που έχουμε προσθέσει 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο ηλιέλαιο.
Σωτάρουμε το κομμένο ζουλιέν κιλότο για 5 λεπτά και προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Δύο λεπτά πριν τελειώσουμε βάζουμε το αβοκάντο, την salvia και τα τοματίνια.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...