από
gianna
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΧΑΙ ΚΕΙΚ
Υλικά:
- 3 φλυτζάνια αλεύρι με διογκωτικά
- 1 φλυτζάνι βούτυρο
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 2 κουταλάκια τσαγιού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια τσαγιού βανίλια
- 1 κεσέ γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό
- Γιά το γλάσσο σοκολάτας
- 50 γρ. σοκολάτα
- 80 γρ. βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 25 γρ. βανίλια
- καρύδια κοπανισμένα
Εκτέλεση:
Κάνουμε το κέικ όπως συνήθως και το απλώνουμε σε ταψί ή φόρμα και το ψήνουμε.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα,προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει.
Αμα λιώσουν και γίνουν σαν νερό τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε την άχνη, το γάλα εβαπορέ και τη βανίλια. Τα χτυπάμε και τα απλώνουμε πάνω από το ψημένο κέικ και από πάνω πασπαλίζουμε τα καρύδια.
Κάνουμε το κέικ όπως συνήθως και το απλώνουμε σε ταψί ή φόρμα και το ψήνουμε.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα,προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει.
Αμα λιώσουν και γίνουν σαν νερό τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε την άχνη, το γάλα εβαπορέ και τη βανίλια. Τα χτυπάμε και τα απλώνουμε πάνω από το ψημένο κέικ και από πάνω πασπαλίζουμε τα καρύδια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...