από
eleftheria
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ZΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ
Υλικά:
- 500 γρ. γάλα
- 180 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. αλέυρι
- 15 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. αλάτι
- 500 γρ. αυγά
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις βράσουν ρίχνουμε το αλευρί και ψήνουμε για 2 λέπτα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη στο μίξερ και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Με κατσαρό κορνέ Νο12 κόβουμε τη ζύμη σε στρογγύλα κομμάτια διαμέτρου 15 εκ. και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λέπτα περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις βράσουν ρίχνουμε το αλευρί και ψήνουμε για 2 λέπτα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη στο μίξερ και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Με κατσαρό κορνέ Νο12 κόβουμε τη ζύμη σε στρογγύλα κομμάτια διαμέτρου 15 εκ. και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λέπτα περίπου.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...