ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

 

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες(ξεφλουδισμένες εννοείται)
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. τυρί φέτα σκληρή
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καφτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (αν αντέχετε!)
  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι τους μ'ένα μυτερό μαχαιράκι.
  • Τις βράζετε για 7' με 8' σε λίγο αλατισμένο νερό (χωρίς να τις σκεπάζει) έχοντας κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Τις στραγγίζετε και κρατάτε 1 φλυτζάνι απ'το ζωμό τους. Αφαιρείτε τα κελύφη τους,όχι όμως και τα κεφάλια τους. Τις κρατάτε στην άκρη.
  • Σε κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 4΄.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το ζωμό των γαρίδων, την πιπερίτσα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Σιγοβράζετε για 10' έως 15' με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Προσθέτετε μετά το μαϊντανό, τη φέτα κομμένη σε κύβους και τις γαρίδες.
  • Μοιράζετε σε ατομικά πήλινα μπωλάκια κατάλληλα για φούρνο και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 8 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Τρώγεται ζεστό!

Καλή σας όρεξη!
Aγγέλα η Σαλονικιά.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ