Μαγειρίτσα της Ελένης

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μεγάλη
7 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μαγειρίτσα της Ελένης http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.2 19 5

Κανόνας 1ος: Η πετυχημένη μαγειρίτσα θέλει χρόνο

Κανόνας 2ος: Αυτός/η που τη φτιάχνει πρέπει να το διασκεδάζει.

Υλικά:
  • 2 συκωταριές
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ζωμό κότας ή αρνιού
  • 1 ½ φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπες σπασμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τις συκωταριές, ξεχωρίζουμε τα γλυκάδια και τα βάζουμε στο ψυγείο για αργότερα. Για τη μαγειρίτσα κρατάμε μόνο το ένα συκώτι.
  • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μέχρι να βράσει το νερό, το άλλο συκώτι το φτιάχνουμε τηγανιτό (με τη συνταγή για Αρναούτ τζγερί που ακολουθεί). Βάζουμε και ένα ποτηράκι τσίπουρο και καταναλώνουμε τσιμπολογώντας το τζγεράκι κατά τη διάρκεια της παρασκευής της μαγειρίτσας. Η μαγειρική είναι γιορτή. Αν υπάρχει και παρέα ακόμη καλύτερα (θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα δυο χέρια στη συνέχεια).
  • Ζεματάμε την υπόλοιπη συκωταριά και την αφήνουμε να κρυώσει. Τώρα είναι ευκαιρία για τσιπουράκι και μεζεδάκια με λίγη άνεση.
  • Αφού κρυώσει η συκωταριά την ψιλοκόβουμε. Εδώ θα ήταν χρήσιμα τα δυο εξτρά χέρια που λέγαμε. Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμυδάκια. Σ’ αυτό το σημείο βγάζουμε τα γλυκάδια και το γάλα από το ψυγείο.
  • Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τα γλυκάδια, κατόπιν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τέλος ρίχνουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά.
  • Σιγά – σιγά τώρα προσθέτουμε το ζωμό τόσο ώστε να καλύπτει αρκετά τη συκωταριά και τα κρεμμυδάκια. Σπάμε στο multi το ρύζι το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσει (ένα καλό τεστ είναι να έχει λειώσει το ρύζι).
  • ...λίγο ακόμα τσιπουράκι.
  • Λίγο πριν την βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και την βγάζουμε από τη φωτιά για να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
  • ...τσιμπάμε μεζεδάκι τσουγκρίζουμε ποτήρια με το βοηθό, πάει το δεκάλεπτο!
  • Ελέγχουμε την πυκνότητα της. Ανάλογα διαλύουμε 1 ή 2 κουταλιές κορν φλάουρ στο γάλα και το προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας καλά.
  • Σπάμε τα αβγά και σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια να γίνουν αραιή μαρέγκα. Χτυπάμε ξεχωριστά τα κροκάδια και τα προσθέτουμε μαζί με το χυμό λεμονιού στη μαρέγκα. Με την κουτάλα προσθέτουμε αργά –αργά αρκετό ζουμί από τη σούπα και ταυτόχρονα χτυπάμε να μην κόψει το αυγολέμονο. Αδειάζουμε το μπολ στην υπόλοιπη σούπα ανακατεύοντας καλά.
  • Τσουγκρίζω ποτήρια με το βοηθό και σας ευχόμαστε καλή όρεξη και καλό Πάσχα.



Developed by Sidebar | Photos | About