από Fashionkid21

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ CARAPIERA

 

Υλικά:
  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (κοζάνης κατά προτίμηση)
  • 120 γρ. μπέικον σε μικρα κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες (όπως στη χωριάτικη)
  • 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βράζοντας το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε καυτό νερό για 10-15 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι για να παρασκευάσουμε τη σάλτσα. Σωτάρουμε το μπέικον ελαφρά με ελάχιστο λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο και το φέρνουμε 2 βόλτες στο τηγάνι. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια (φυλάσσοντας το ζουμί τους γι' αργότερα) και τα σωτάρουμε κι αυτά ελαφρά στο τηγάνι.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και χύνουμε λίγο από το ζουμί των μανιταριών προσέχοντας να μην πέσει χώμα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει με κλειστό καπάκι ώσπου να λιώσουν ελαφρά οι ντομάτες. Σβήνουμε το μάτι και αδειάζουμε την κονσέρβα τόνου στο φαγητό μαζί με όλο το λάδι της ή όσο επιθυμούμε.

Δεν ψήνουμε τον τόνο διότι θα σκληρύνει. Τουμπάρουμε το τηγάνι με την σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Η παρμεζάνα θεωρείται προαιρετικη καθότι μπορεί να σκεπάσει την ιδιαίτερη νοστιμιά του φαγητού.

Προσοχή ΔEN αλατίζουμε το φαγητό.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ