Μανιτάρια γεμιστά αλά κρεμ

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
10 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μανιτάρια γεμιστά αλά κρεμ http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.6 37 5

Υλικά:
  • 10 μανιτάρια φρέκα μεγάλα
  • 1 πράσινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 4-5 λωρίδες μπέικον
  • τριμμένο τυρί (ένταμ ή ρεγκάτο)
  • λίγο λάδι (τσιγάρισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Light
Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια από τα οποία αφαιρούμε τα "μπαστουνάκια" τους. Ψιλοκόβουμε λοιπόν τα "μπαστουνάκια" και τα αφήνουμε στην άκρη, στη συνέχεια πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές μας.

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε λίγο λάδι με το μάτι, περίπου 2 κουταλιές της σούπας και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αφού τσιγαριστούν καλά τις σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Έπειτα, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στο τέλος το τριμμένο τυρί και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα. Αφού κρυώσει λίγο η σάλτσα με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε ένα-ένα τα μανιτάρια, τα οποία και τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Ψήνουμε για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν) σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε όσους αρέσουν τα μανιτάρια οφείλω να πω ότι... πραγματικά γίνονται πεντανόστιμα!!!

Καλή Επιτυχία



Developed by Sidebar | Photos | About