Πένες με τόνο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
16 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Πένες με τόνο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 24 5

Υλικά:
  • 1 πακέτο πένες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
  • 1 αβγό
  • 3-4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4-5 ελιές
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τις πένες να βράσουν, τις σουρώνουμε και τις καίμε ελαφρά με το βούτυρο.
  • Βάζουμε το αβγό να βράσει για περίπου 8 λεπτά (πρέπει το αβγό να κράταει λίγο, να μην είναι πολύ σφιχτό) και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σουρώνουμε τον τόνο από το λάδι του και τον βάζουμε σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι τον λιώνουμε.
  • Κόβουμε τις ελιές σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε μεσα στο πιάτο. Προσθέτουμε το αβγό, την παρμεζάνα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ενα ομοιόμορφο μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στις πένες. Ανακατεύουμε καλά ώστς να πάει παντού και σερβίρουμε.



Developed by Sidebar | Photos | About