ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΨΑΡΙ (ΤΟΝΟΣ, ΞΙΦΙΑΣ, ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Υλικά (για 6 άτομα):
  • 1 κιλό ψάρι φιλέτο (τόνος ή ξιφίας ή συναγρίδα)
  • 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και με αυτά πασπαλίζετε το ψάρι αφού προηγουμένως το έχετε στρώσει σε ταψί.
  • Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετείτε μια λεπτή φέτα ντομάτας. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε και τις σκορπίζετε γύρω από το ψάρι.
  • Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ