ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Υλικά:
  • 8 φιλέτα γλώσσας (κατεψυγμένα)
  • χυμός 2 λεμονιων
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 2 αβγά
  • λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Ξεπαγώνετε τα φιλέτα της γλώσσας και τα μαρινάρετε για μισή ώρα με το χυμό των λεμονιών.
  • Τα χωρίζετε στα δύο, τα αλατοπιπερώνετε και τα περνάτε διαδοχικά πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά με το σουσάμι.
  • Τα τοποθετείτε σε πυρέξ ταψί που το έχετε αλείψει με ελαιόλαδο (ελάχιστο ίσα να μην κολλήσουν) και τα ραντίζετε επίσης με ελαιόλαδο (σπρέι).
  • Τα ψήνετε στο γκριλ.
Τα σερβίρετε με τηγανητά πατατάκια και ροδέλες φρέσκιας ντομάτας.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ