Ραβανί

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
10 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Ραβανί http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 24 5

Η συνταγή για το παραδοσιακό ραβανί. Νοστιμότατο, ζουμερό και ταιριάζει πολύ με παγωτό και γλυκό κουταλιού!

4.0 αστέρια από 3 σεφ.

Προετοιμασία: 25 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά (για 10 μερίδες):

Για τη ζύμη:
  • 6 μεγάλα αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 κούπα τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα κρατάτε κατά μέρος.

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα, το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο, το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν και αν θέλετε ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με ξύλινο κουτάλι, προς μια κατεύθυνση να ενσωματωθεί.

Αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, περίπου 28 εκ., και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 7 - 8 λεπτά. Περιχύνετε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι και αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι ή γλυκό κουταλιού βύσσινο.



Developed by Sidebar | Photos | About